miercuri, 13 august 2008

ALARMA - Au venit capsunariiii!!!!

Abia intors de cateva ore din mijlocul muntilor Apuseni, incerc sa revin la "normal" si ajung in mult iubitul oras Baia Mare.Am incercat sa evit imbulzeala de dimineata asa ca am pornit pe la 10.30 cu niste acte pe la institutiile statului.

Nu ajung bine in oras ,ca un nene cu jipu X5 se apropie de mine mai sa ma incalece, cred ca nu m-a observat bietu', ee il claxonez ca sa-l atentionez sa beleasca mai bine ochii, ca sunt si eu in trafic. Ii vad numarul .. e de Spania. Ma gandesc in sinea mea... mda.. omu e turist si nu stie cum e paici...

La urmatorul semafor o Mazda meseriasa , incadrata pe banda de dreapta, pur si simplu se baga pe banda mea(cand mi se inverzise semaforul) , fara nici cel mai mic gest de semnalizare; franez brusc si de data asta scap si o injuratura.Ii vad numarul... e de Spania. Imi clatesc ochii si ma uit in jurul meu mai bine.O aglomeratie imensa si 70% numai masini de Spania, Franta, Italia... mama ce de turisti straini in micutul nostru oras... nu?

Turisti pe dracu! Astia-s capsunarii nostrii care cica sunt in concediu si au revenit pe plaiurile mioritice sa nu-si uite originile si traditia.Asa ca oameni buni daca vreti sa va plimbati pe strazile frumosului oras Baia Mare cascati de 5 ori ochii inainte sa faceti vreo miscare, pentru ca vin cool-gay-ii din strainezia cu masinile lor bengoase.Partea proasta e ca nu s-au dezobisnuit de vechea lor profesie ce-o aveau inainte sa plece, adica aceea de cioban sau vacar, iar condusul masini e exact ca cel in care plimbi vaca in ciurda. Mai vad un nene foarte trendy imbracat, blugi cu petece si bling bling-uri, tricou mulat DE PUTA MADRE( ceea ce-i urez si eu) , bascuta Ferrari iar parul cret ii iesea intr-un stil italian pe la ceafa.Lanticul de un deget si inelele erau indubitabil prezente; calarea o motocicleta sport, ce sa mai vorbesc... un adevarat gigolo italian.Cand s-a pus nenea sa comande un suc, vorbea exact ca ultimul mohican cioban de prin varful muntilor care nu a facut transhumanta in viata lui.Majoritatea cafenelelor sunt pline acum de asemenea specimene de snobi, idioti si aerieni care servesc apa plata cu lamaie si-si admira masina.Si pana acum erau destui dar acum cu concediile sunt si mai multi... deranjant de multi.

Uitandu-ne pe la stiri am putut vedea cum o gramada de oligofreni moroseni isi luau bacul la Sighet contra cost, in pitesti se lua permisult de conducere tot pe bani; deci sunt convins ca si pe la noi sunt asemenea bombe in circulatie.

In concluzie mare grija celor ce tranzitati Baia Mare... ATENTIE AU VENIT CAPSUNARII !!!!!!

Un comentariu:

Janos spunea...

Sugestie... De fapt nu. AVERTIZARE. Sa nu cumva sa dai prin Borsa in aceasta perioada. Daca aici in BM zici 70%, acolo vezi 98%. Si crede-ma ca nu exagerez. Mi-a picat efectiv falca anul trecut. Eram in Italia...